❇️ یکی از موضوعاتی که این روزها برخی اذهان را به خود مشغول و بهانهای برای تبلیغات ضد دینی فراهم کرده، تحلیل عذابهای سخت و وحشتناک خداوند در قیامت است. ابهامهای این موضوع موجب شده تا از یک سو گروهی خداوند را موجودی بیرحم، ترسناک و دارای ویژگیهایی زشت و غیراخلاقی معرفی کنند و از سویی دیگر عدهای منکر صفاتی چون شدید العقاب بودن خدا شوند.
اگر چه تحلیل کامل این موضوع نیازمند مقدمات و مباحثی مفصل است، ولی در اینجا اجمالاً به چند نکتهٔ راهگشا در این زمینه اشاره میکنم:
?دلایل محکم عقلی وجود خالقی کامل و بدون نقص را ثابت میکند. این حقیقت بیانتها همهٔ خوبیها از جمله مهربانی و بخشندگی را بدون هیچ حد و مرزی داراست و هیچگونه بدی و زشتی در او راه ندارد.
?اوج رحمت خدا آفرینش موجودی است که در عین گرایش به جاذبههای شهوانی و داشتن اختیار در پیمودن راه خطا، بتواند مسیر درست را انتخاب کند و با این تلاش و مقاومت به کمال بیانتها و مقامی برتر از فرشتگان دست یابد.
?وقتی امکان و زمینهٔ بدیها وجود داشته باشد، از آثار و پیامدهای آن گریزی نیست. اینجاست که رحمت الهی راههایی را برای جلوگیری از آن پیامدها و برطرف کردن این آثار پیشبینی میکند.
?جهنم و عذابهای دردناک آن، علاوه بر آنکه انسان را از سقوط در درهٔ پستیها باز میدارد، وسیلهای برای زدودن آلودگیها و از بین بردن بیماریهایی است که با انتخاب و رفتارهای نادرست، دامنگیر او میشود.
?علت شدید بودن عقاب الهی این است که مخالفت با خداوند و دور شدن از رحمت او حقیقتی سهمگین و بسیار سنگین است. این حقیقت وقتی آشکار شود، از هر آتش سوزاننده و وحشتناکی که برای ما قابل تصور باشد شدیدتر است.
?کسی که نسبت به خطری بزرگ هشدار میدهد و آسیبهای شدید حادثهای دلخراش را که در کمین ماست توصیف میکند، همچون مادری که عواقت دست زدن به جسمی داغ را برای فرزندش توضیح میدهد، نهتنها بیرحم و خشن نیست، بلکه مهربانی و دلسوزی خود را نشان میدهد.
?بر اساس آموزههای دینی، همهٔ انسانها (جز آنها که خودشان نمیخواهند) برای ورود به بهشت و رسیدن به رحمت بیانتهای الهی آفریده شدهاند و تنها بهاندازهٔ پاک شدن از آلودگیها و درمان بیماریهایشان در جهنم باقی میمانند.
یادداشتهای (https://kalaam.ir/wp-content/uploads/2014/11/download.jpg) مرتبط: اینجا (https://t.me/hamidhossaini/571) و اینجا (https://t.me/hamidhossaini/1164) .