قولوا قَولاً سَدیداً

❇️ اخیراً یکی از مراجع محترم تقلید عامل بالا بودن بهرهٔ هوشی ایرانیان را استفاده از گوشت حلال اعلام کرده‌ و ارتقای فکر و اندیشه را از آثار خوردن چنین گوشتی دانسته‌اند.

هیچ مسلمانی ضرورت پایبندی به ضوابط شرعی و تأثیر این التزام در ارتقای معنوی را انکار نمی‌کند. برخی مقالات و گزارش‌های علمی نیز در زمینهٔ بهداشتی‌تر بودن گوشت حلال منتشر شده است که اگر به‌تأیید متخصصان بی‌طرف برسد در همان محدوده قابل استناد خواهد بود. ولی:

?آیا دلیلی بر نادرستی برخی گزارش‌ها دربارهٔ متوسط بودن بهرهٔ هوشی ایرانیان و کاهش آن در سال‌های اخیر در اختیار داریم؟
?آیا تا کنون پژوهشی دربارهٔ تأثیر مثبت ذبح شرعی بر آی‌کیو انجام و گزارشی در این زمینه منتشر شده است؟
?آیا پیوند زدن حکمی که اصطلاحاً «منصوص العله» نیست به علت‌های استنباطیِ سست، موجب تضعیف آن نمی‌شود؟

✅ در عصر گسترش رسانه‌ها و آگاه‌تر شدن جامعه، از عالمان دینی انتظار می‌رود مستحکم‌تر و دقیق‌تر سخن بگویند و مراقب فرصت‌طلبی بدخواهان و نکته‌سنجی‌ نسل جدید باشند.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *